Synchronizace Google kontaktů

Vzhledem ke změně způsobu přihlašování ke Google účtu pro synchronizaci kontaktů již není v aplikaci potřeba zadávat přihlašovací údaje do Google účtu.

Z důvodu změny je potřeba vykonat těchto několik kroků aby byla synchronizace kontaktů funkční:

  • otevřete odkaz https://security.google.com/settings/security/permissions (pokud to po Vás bude chtít přihlášení do Google účtu přihlašte se stejným účtem jako používáte pro eKlienta)
  • najděte položku „eKlient“, rozklikněte jí a následně klikněte na „ODEBRAT“ a potvrdit
  • následně spusťte eKlienta (pokud se bude při spuštění automaticky provádět synchronizace kontaktů dojde k chybě – to je OK)
  • spusťte resynchronizaci kalendáře a obdržíte chybu: Error:“invalid_grant“, …
  • znovu spusťte resynchronizaci kalendáře
  • otevře se Vám okno s požadavkem na udělení oprávnění k přístupu do Google účtu. Potvrďte ho. Pokud to po Vás bude chtít přihlášení do Google účtu přihlašte se stejným účtem jako používáte pro eKlienta
  • nyní proběhne resynchronizace kalendáře a od té doby již bude funkční i synchronizace kontaktů

Komentáře nejsou k dispozici.